proeven

En toen was er…koffie!

IMG_20120415_185217

Weet je nog dat jouw moeder jarenlang punten spaarde voor het originele Douwe Egberts apparaat? In bijna ieder huishouden was dit mooie exemplaar wel terug te vinden op het keukenblad. Het water vullen tot de zes en dan drie scheppen koffie en een klein schepje Buisman erbij, dat kreeg ik al snel onder de knie als achtjarig meisje. Tot op de dag van vandaag weet ik nog steeds niet wat Buisman toevoegt aan de smaak van koffie. Maar dat het genieten was met koffie ben ik nooit vergeten, het huis was altijd gevuld met die vertrouwde geur en vrienden of familie die even gezellig een bakkie kwamen doen.

Tegenwoordig zijn de verschillende koffiezetapparaten niet meer weg te denken uit ons leven. De Senseo, Espresso, Nespresso en Dolce Gusto, zou George ze zelf nog wel uit elkaar kunnen houden? Snel even een kopje zetten voor de drukke werkdag of op de vroege zondagochtend na een zware nacht. Of..je gaat proeven buiten de deur. Koffie drinken met je vriendinnen in de net geopende lunchzaak. Een stuk fietsen naar je oma om toch nog eens ouderwets koffie te drinken. En wie weet wordt de High Tea nog een keer verdrongen door een stevige High Coffee.

Over het aantal smaken hoeven we ook zeker niet te klagen: de Lungo, Latte met kaneel, Cappuccino Grande, of French Press; ieder zijn eigen samengestelde kop vol lekkers. Persoonlijk ben ik meer een theedrinker, maar kan ik op bepaalde momenten ook zeker genieten van deze donkere oppepper. Vertel eens, wat is jouw favoriete koffie (moment)?

 

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Miranda 15 april 2012 at 18:49

  Koffie drinken met een vriendin is altijd leuk om te doen! Een gewoon bakkie, of een extra lekker bakkie.
  Maar, eerlijk is eerlijk, de geur, het geluid en het proces van zo’n koffiezetapparaat…….zonde dat dit langzaam verloren gaat. Want eigenlijk heeft het ook wel iets. En dat iets is niet alleen de lekkere smaak!
  X

 • Reply Wen 15 april 2012 at 21:31

  ‘s Ochtends om n uurtje of 10 buiten…in de eerste lentezon. En dan het liefst mét taartje!

 • Reply Verzekeringen Zevenwouden 16 april 2012 at 02:56

  Leuke post. Had het zelf niet beter kunnen verwoorden :)!

 • Reply Kelie 17 april 2012 at 19:45

  Mooi verhaal,heb je dat zelf allemaal verzonnen dat is knap.

 • Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.