proeven

Toer de boer

Een zonnige tocht door de weilanden van Breda. Ik ging vandaag op zoek naar boeren die mij verse groenten en fruit konden verkopen, zo van het land. Helaas bij thuiskomst werd deze zonnige ochtend overschaduwd door het nieuws van de vliegramp in Frankrijk. Ik ben er stil van en begrijp niet hoe in één klap zoveel mensen weg zijn, door het neerstorten van één vliegtuig. Het doet je weer beseffen dat het leven kort is en dat ieder beetje geluk al bijzonder kan zijn.

Dat beetje geluk vond ik zeker vandaag. Zoals ik aangaf in mijn blog over superfoods: ik wil weer echt vers eten proeven. Als een ware Yvon Jaspers maar dan zonder brieven ging ik op weg naar de boeren in de omgeving. Zonder een duidelijk plan stapte ik vanochtend in de auto en zag ik al snel in de Haagse Beemden een aardige boerin met een winkel.

IMG_20150324_143550

 

Wat zag het er allemaal lekker uit. Er hing een ouderwetse bel en na een paar minuten kwam de boerin naar mij toegelopen. Ik besloot lekker los te gaan in haar winkeltje, want vanavond komt een vriendin eten en er staat jachtschotel op het menu. Ik kocht dus flink in, maar de schade was maar zeven euro. Daarvoor wil ik nog weleens vaker een paar kilometer extra rijden. Tevreden liep ik weer naar buiten en besefte ik dat ik eigenlijk mijn doel al bereikt had.

 

IMG_20150324_143527

 

Maar voor de lunch kon ik nog wel wat speltbrood gebruiken. Op naar de molen in Terheijden (een dorpje vlakbij Breda) maar helaas was deze gesloten. Maar toch kwam ik aan vers brood; er stond een kleine markt in het centrum met een bakker, een kaasboer en een groenteboer.  Op de terugweg bedacht ik mij nog wel dat ik een volgende keer terug wil naar de molen, want daar kocht ik jaren geleden heerlijk zoete honing voor in de thee.

 

IMG_20150324_143357

 

Ik zag onderweg een pittoreske haven envoelde mij voor even toerist in het buitengebied van Breda. Een box van HelloFresh is er niets bij, met deze ingrediënten heb ik mijn jachtschotel al bijna compleet. Het kost wat meer tijd en moeite, maar op deze manier is de voorpret om te gaan koken al groot.

Ode aan verse groenten en fruit van de boeren, ze zijn betaalbaar en vaak dichterbij dan je denkt!

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Chris Ellen 24 maart 2015 at 19:46

  De jachtschotel was heerlijk!

  • Reply Kareen 25 maart 2015 at 22:43

   En het was heel gezellig!

 • Reply Kees en Lenie 24 maart 2015 at 21:58

  Ziet er weer schitterend uit Kaatje ga zo door.

  • Reply Kareen 25 maart 2015 at 22:43

   Lief, dank je! X

 • Reply Mi 25 maart 2015 at 14:05

  De molen van Terheijden is super!

  • Reply Kareen 25 maart 2015 at 22:39

   Ja hè!

 • Reply Lambert 28 maart 2015 at 11:46

  Als je nu ook nog het lekkerste gehakt wil hebben moet je naar Wagenberg gaan naar slager Havermans. Want alle slagers die winnen met de wedstrijd “het lekkerste worstenbroodje van Brabant ” die halen allemaal daar hun gehakt . Ook deze man fokt al zijn dieren zelf. Als je dan toch zo gezond bezig bent is dit ook zeker een aanrader.

  Grtjes. Lambert en Jeanne

  • Reply Kareen 28 maart 2015 at 16:48

   Bedankt voor de tip peetoom, ben erg benieuwd ga ik zeker heen!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.