voeding & gezondheid

Afkickverschijnselen

Ik weet precies waar de zak paprikachips ligt. Gisteren was ik zo stom om de keukenla open te trekken rond 21.00 uur, het ideale moment om te gaan snacken. Maar ik heb braaf de zak dicht gelaten. Want 2 dagen geleden heb ik plechtig beloofd dat het afgelopen moet zijn met de ongezonde levensstijl. 4 dagen cold turkey afkicken.

YIRGA

 

Tot nu toe gaat het wat betreft gezond eten prima. Ik eet kiwi’s, kersen, komkommer en ontbijt met 2 beschuiten met zelfgemaakte jam en geitenkaas. In de pauze vandaag ging ik helemaal uit mijn dak en bestelde ik bij YIRGA Urban food and coffee bar een Lime-Lemon cooler met een croque van desembrood, bacon, boerenkaas en huisgemaakte ketchup. In het zonnetje op het terras zat ik zo te genieten van het moment en merkte ik dat ik als vanzelf langzamer ging eten.

Sowieso merk ik dat ik door bewuster te leven behoorlijk in het nu leef. Niet snoozen maakt zeker fitter in de ochtend en zorgt ervoor dat ik meteen na het opstaan wat ga schrijven. 8 uur slaap zorgt voor meer rust in mijn hoofd en lijf en eindelijk nam ik gisteren weer eens de tijd om een boek te lezen zodat de tijd wat meer kruipt in plaats van vliegt.

Maargoed terug naar YIRGA. Echt een aanrader als je houdt van biologisch eten en net alles even anders.

Naast goede koffie in allerlei smaken en gezonde sapjes bereiden ze iedere vrijdagavond een Avondmaal van 18.00 tot 22.00 uur voor maar € 17,50 met een voor- en hoofdgerecht. Daarvoor ga ik zeker binnenkort een keer terug naar deze knusse bar in de Annastraat (één van de oudste historische straatjes van Breda).

Nu is het tijd om mij om te gaan kleden voor het basketballen, zal ik na afloop de chips in de kantine kunnen weerstaan?

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Annemarie 5 augustus 2015 at 17:40

    Wees sterker dan je onbewustzijn! Die wil de paprikachips, jij niet!

  • Reply Kareen 5 augustus 2015 at 17:42

    Ja precies Annemarie I can do it!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.