voeding & gezondheid

Een dag zonder chips is een dag niet geleefd

Na een weekend met als ingrediënten taart, chips, toastjes, stroopwafels, clubsandwiches, koffie in het kwadraat, wijn, een barbecue en veel te weinig slaap is het klaar. Ik ga 4 dagen afkicken. De laatste weken ging het al bergafwaarts met gezond leven en goed voor mijzelf zorgen. Ik wil mijn energie terug, tijd voor een flinke challenge om te kijken hoe sterke ruggengraat ik heb.

Ik ga tot en met vrijdag zo verschrikkelijk gezond koken, niet meer snoepen en ik laat de wijn voor wat het is. Die chips blijft in de kast en dat wordt meteen mijn grootste uitdaging ooit. Ik ben een chipsmonster en voel mij verloren zonder tenminste 1 zak binnen handbereik. Als iemand mij toch in de buurt van chips laat dezer dagen krijgt die een schop.

Verder wil ik minimaal 8 uur slapen per nacht en kap ik met dat snoozen. Niets vermoeiender dan snoozen! Iedere 8 minuten weer bedenken dat je eruit moet maar toch weer terug in dat bed vallen. Totdat je na 4 keer toch nog half in coma uit bed strompelt omdat de tijd dringt. Snoozen is voor watjes, weg ermee.

Tot slot zal ik braaf gaan basketballen, de yoga school bezoeken en een goed boek lezen in plaats van doelloos voor de tv hangen.

Het enige wat ik niet kan beloven is dat ik vrolijk blijf. Want zonder chips is mijn leven allesbehalve compleet.

IMG_20150803_175545

Previous Post Next Post

8 Comments

 • Reply Susan 3 augustus 2015 at 19:36

  Hey Karin,

  Leuke blog!!
  Succes in deze zware strijd ?!

  Liefs
  Susan

  • Reply Kareen 3 augustus 2015 at 20:28

   Hey Susan, dank je! Kan ik goed gebruiken 🙂 X

 • Reply Jane gabriel 4 augustus 2015 at 08:09

  Leuk hoor Karin! Die chipsverslaving is denk ik ontstaan in de Fatimatijd? ?

  • Reply Kareen 4 augustus 2015 at 10:11

   Dank je Jane! Ja denk ik ook, toen aten we chips terwijl we aan het koken waren…

 • Reply Elaintje 4 augustus 2015 at 11:41

  Je gaat eigenlijk een soort detox doen! Zo klinkt het heel hip en bijna leuk 😉 Succes!

  • Reply Kareen 4 augustus 2015 at 12:54

   Ja zo voelt het ook tot nu toe, echt geen straf. Dank je!

 • Reply Ronald 5 augustus 2015 at 11:15

  Wel op tijd vanavond he… en na training is het altijd chips en drank :p

  • Reply Kareen 5 augustus 2015 at 12:09

   Grrrr nee geen chips aanbieden dan krijg je een schop ;), tot straks!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.