proeven

Pompoensoep in de tapasbar

Ik ben wat vroeg en M. staat vast in de rij voor de parkeergarage. Ik bestel een cappuccino en heb nu de tijd om eens goed om mij heen te kijken en de sfeer te proeven.  Tapasbar & Borrelcafé De Markt in Breda is niet groot en je zou verwachten dat het dan al snel een kippenhok wordt op zaterdagmiddag rond lunchtijd.

Hoe gek het ook klinkt, het is juist een plek waar je echt tot rust komt. De fijne muziek van onder andere The Beatles en Jack Johnson vullen deze ruimte met Mediterraanse sfeer. Niemand praat hard of loopt onrustig rond. Alles gaat traag en vrolijk de bar door.

Als M. gearriveerd is bekijken we hongerig de menukaart. Zij gaat voor een stevige uitsmijter en ik kies voor brood met pulled pork. De Markt bestaat 2 jaar en daarom krijgen we gratis een pompoensoep vooraf. De vitaminen stromen mijn lichaam binnen bij deze soep, een goede compensatie voor het broodje wat daarna komt. Ach, het is weekend en het brood met varkensvlees is LEKKER met hoofdletters, zeker met de saus en frisse coleslaw erbij.

IMG_0240

We bestellen nog een thee en laten de grote maaltijd wat zakken voordat we vertrekken. We zijn nieuwsgierig naar de tapas hier en het borrelen. Daar is het helaas nog te vroeg voor en er is geen ruimte meer in de buik.
Maar ik weet al waar wij onze volgende vrijdagmiddagborrel gaan drinken…

IMG_0241

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.