schrijven

Word ik een zzp-er?

Op een blauwe maandag in januari van dit jaar startte ik mijn eigen Tekstbureau Kareen. Zonder voorbedacht plan of gericht doel. Ik wist echt niet waar ik aan begon, denk ik nu achteraf. Want hoe breed en moeilijk kun je het jezelf maken?

Deze valkuil maak ik niet nog eens, zeker niet na mijn bezoek aan de Startersmarkt in Tilburg vandaag. Ik dacht eerst dat het georganiseerd werd door de Kamer van Koophandel toen E. vroeg of ik mee wilde gaan. Gelukkig niet. Want zo’n jaar geleden bezocht ik de Startersdag van de KvK in Eindhoven en wat ik mij vooral hier van herinner zijn te lange workshops in overvolle en warme lokalen. Prijzige koffie en broodjes en ik wist gewoon niet waar ik het moest zoeken. Dat hing natuurlijk samen met het feit dat ik ook echt niet wist wat of hoe ik met mijn tekstbureau moest beginnen.

Hoe anders ging ik naar de Startersmarkt. Het was bij een locatie van de Rooi Pannen met een schoolse en open sfeer. Gratis koffie met een lekker chocolaatje. Geen poespas, gewoon hoppen van workshop naar workshop en intussen werd er op het podium van alles verkondigd op het gebied van het starten van je eigen bedrijf.

De workshop van Sandra Arink ‘Personal branding’ vond ik een eyeopener. Want je kunt nog wel zo enthousiast beginnen, maar hoe zet je jezelf nou neer? En wat voor bijzonders wil jij specifiek verkopen? Bij de laatste vraag raakte ze mij meteen. Want ik wil niet van alles en nog wat gaan verkopen via een tekstbureau. Ik wil klein en gericht beginnen. En ik ben al begonnen, door mijn blog een nieuwe uitstraling te geven. Door 4 x per week te gaan bloggen in plaats van 1 x. Door een cursus ‘Voor kinderen schrijven’ te gaan opstarten.

Ik ga verder als creatief schrijfster en zie wel of het mij brengt naar een leven als zzp-er. Ik maak mezelf sterker door mijn huidige netwerk en probeer het te vergroten. Want ook dat leerde ik vandaag in Tilburg: je kent gemiddeld 500 mensen in het eigen netwerk die jou verder kunnen helpen. 500!┬á Als er dan niet eentje tussen zit die een creatief schrijfster nodig heeft…

IMG_0275

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Maureen 19 oktober 2015 at 11:50

  You go girlie !! Ik volg je blogs nog steeds met veel plezier

  • Reply Karin 19 oktober 2015 at 21:15

   Wat leuk om te horen Maureen ­čśä Xx

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.