stukje psychologie

Psychologie met Kaatje VIII

Heb jij vaak een schop onder je kont nodig van iemand of valt het mee? Gisteren sprak ik met M. in de Vooruitgang in Eindhoven over dat we soms te oude kaas eten. Terwijl die eigenlijk niet smaakt en de nieuwe kaas voor het grijpen ligt. Typisch trouwens dat wij dit in de Vooruitgang bespraken.

Maargoed, die schop onder de kont dus. Ik heb hem af en toe wel nodig hoor en gelukkig heb ik daar mijn vriendinnen voor. Of er komt ineens iemand in mijn leven die een spiegel voorhoudt waardoor ik wat in mijn leven wil veranderen. En dankzij M. heb ik nu een virtuele schop-onder-de-kont man gevonden: Jelle Hermus. Hij is de oprichter van soChicken Broeden op een leuker leven.

Hij bespreekt de nodige dingen die je al weet, maar de nadruk ligt op ACTIE. Niet blijven stressen in een baan die geen dag blijdschap meer geeft. Niet op Tinder vage afspraakjes maken terwijl je een volwassen relatie wil. Niet roken en drinken als een gek om maar te blijven hangen in oude vertrouwde gewoontes. Hij klinkt wat als een strenge leraar, maar hij benadrukt ook dat PLEZIER maken voorop staat. Het leven is kort en wil je tijd verspillen met piekeren, zeuren en doelloos ronddwalen? Het laatste woord wat ik in caps lock ga zetten: PASSIE. Zonder passie zul je er niet snel tussenuit springen. Dat is wel nodig als jij nog niet bent waar je wil zijn.

Zo, drie woorden om mee aan de slag te gaan. De App soChicken heeft vanaf nu een eersterangs plek op mijn telefoon.

Stress

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.