boeken

Hoe dapper kun je zijn?

Hoewel ik deze week nog vijfentwintig werd geschat in de Albert Heijn, is de middelbare schooltijd toch lang geleden. Ik denk er met plezier aan terug en heb er een paar stevige vriendschappen aan overgehouden. Maar als ik eerlijk ben zijn de overige oud klasgenoten wel naar de achtergrond verdwenen. Totdat ik gisteren een bericht kreeg van mijn nicht, over een boek dat ze ontzettend graag wil gaan lezen.

als-je-dit-leest-ben-ik-er-nog-jette-vonk-boek-cover-9789022577073

Ik nu ook. Want de verhalen die Jette Vonk op haar blog schrijft maken mij nieuwsgierig. Niet alleen omdat ik haar van vroeger ken, maar vooral omdat ik haar gruwelijk dapper vind. Openhartig vertelt ze over haar uitgezaaide borstkanker en dat ze nog ALLES uit het leven wil halen. Vijfendertig jaar, met een man en zoontje en zoals ik met een enorme passie voor schrijven.

Op haar Facebook pagina zie ik video’s met haar en Humberto Tan, Floortje Dessing en DJ Tiësto. Jette maakte ruim twee jaar geleden na de vreselijke diagnose een bucket list en heeft al diverse activiteiten afgevinkt. Ze vraagt aan de bekende Nederlanders om ook hun bucket list te delen. Ook zie ik op haar pagina een foto van het Boekenbal waar ze aanwezig was en van de boekpresentatie in Amsterdam.

Haar boek ligt in de winkels en ik ga zekersteweten snel een exemplaar halen. Ik heb nooit een bucket list gemaakt en denk vaak als ik iets uitzonderlijks wil gaan doen ‘Ach, dat komt nog wel een keer’. Maar je weet nooit of dat nog wel kan zodra je er wél klaar voor bent. Na het lezen van dit boek verwacht ik mijn dromen groot en klein op een rijtje te gaan zetten, doe jij mee?

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Nicht N 18 maart 2016 at 13:42

  Mooi K!
  Ik doe mee

  • Reply Karin 18 maart 2016 at 16:40

   Goed zo N! Kunnen we elkaar motiveren 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.