overig

De kuisheidsgordel om in Breda

img_3014

De tweede editie van op-stap-met-peetoom-en-tante-en-petekiendjes in Breda verloopt wat rustiger dan de eerste in Amsterdam, waar we per ongeluk in een bordeel terecht kwamen. Deze keer kiezen we voor kuisheid en bezinning:

Het Begijnhof is een verzameling van individuele woningen van begijnen: zij waren sinds het eind van de 12e eeuw een beweging van vrome katholieke vrouwen, die in kuisheid een leven van bezinning en gebed wilden leiden.

Het was alleen vooraf knap lastig om de groep bij elkaar te krijgen voor onze traditie en helaas moest nicht S. op het laatste moment afzeggen omdat zij aan haar bestseller bezig is. Ik mag toch hopen dat ze het goed gaat maken door ons uit te nodigen voor haar boekpresentatie.

Na koffie en slagroomtaart en nog wat discussie over hoe onhandig een groepsapp kan zijn (tot 2 dagen van te voren dacht de helft dat de datum 8 oktober was in plaats van 1) lopen we richting de rondvaartboot.

img_2992

Kapitein M. moet in het begin wennen aan het luidruchtige gezelschap in zijn boot, maar hij blijft bij zichzelf door rustig zijn praatje te houden onderweg.  We worden langzaam stiller, want een stad vanaf het water maakt altijd net even meer indruk dan dat je lopend zonder uitleg door de stad dwaalt. Na deze activiteit vinden we het terras, wandelen we naar het Begijnhof en kletsten we daarna verder op een volgend terras totdat neef F. de groep voortijdig moet verlaten.

Met zijn vieren eten we spareribs, zalm en een cheeseburger bij Rodeo op de Grote Markt. Ik val bijna van de verhoging af als ik naar de wc ga en zonder om te kijken weet ik dat mijn peetoom in een deuk ligt.

Tenslotte zijn we het eens over de locatie van de volgende editie: Sint-Oederode.
Weet iemand wat je daar aan cultuur kan snuiven?

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Lambert 4 oktober 2016 at 19:28

  Ik vond het key gezellig jammer dat S er niet bij was maar voor een Bestseller moet je wel offers brengen ook hebben we nou de mooie verhalen van Franske moeten missen tijdens het eten maar hebben we wel kennis kunnen maken met de nieuwe liefde van Karin en Judith was mooi op tijd thuis dus eind goed al goed grtn Jeanne en Lambert

  • Reply Karin 4 oktober 2016 at 20:00

   Ja inderdaad en ik kijk al uit naar die boekpresentatie! Het was genieten met een grote G tot snel weer, X Kaatje

 • Reply Corrie Bouwens 25 november 2016 at 16:18

  Hoi Kaatje,

  Ik denk dat het cultuur snuiven daar uit zal draaien op “Kroegentocht”

  Groetjes Tante Corrie.

  • Reply Karin 27 november 2016 at 17:35

   Dat denk ik ook haha nu al zin in! X Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.