proeven, reizen & uitstapjes

7 dingen die je deze herfst moet doen

  1. Loslaten wat je het hele jaar met je mee hebt gesjouwd. Zoals de bladeren van de bomen vallen, kun jij alles wat je niet meer nodig hebt gedag zeggen. De herfst is het seizoen om op te ruimen, zodat je met een frisse neus de winter ingaat.
  2. De nacht van zaterdag op zondag 30 oktober in je agenda zetten. De wintertijd gaat in, dat betekent een uur extra slapen om vervolgens in pyjama Netflix te kijken totdat het extra vroeg donker is.
  3. Voordat je dan gaat slapen kun je naar Fort Pannerden in Doornenburg (Gelderland) voor de gratis Nacht van de Nacht van 19.00 tot 22.00 uur. Samen met de boswachter ontdek je het nachtleven van de dieren daar, kijk je door een telescoop naar de sterrenhemel vanaf het dak van het fort en test je de zintuigen in het donker tijdens een proeverij.
  4. Wandelen, wandelen, wandelen en nog eens wandelen. Met de laarzen aan het kleurrijke bos in om kastanjes te rapen of je gaat stoer de storm trotseren op het strand. Heb je het bos bij jouw in de buurt wel gezien? De ANWB heeft op deze site de mooiste bossen van Nederland geselecteerd.
  5. Naar de tropische vlindertuin Klein Costa Rica  in Someren om voor een dag te negeren dat het herfst is. Trek de korte broek aan en waan je in de tropen, naast driehonderd prachtige vlinders zie je er onder andere de grootste duiven ter wereld, de leguaan en de kolenbranderschildpadden.
  6. Alvast het kerstmenu in elkaar draaien en bekijken welke uitnodigingen je dit jaar afslaat. Deze kerst is het JOUW feest en bepaal jij waar je aan gaat schuiven en met wie.
  7. Het Brabantse tijdschrift Brabeau van A tot Z lezen voor de open haard en met de kaarsjes aan, de ontdek-adresjes in de gezelligste provincie van het land, goede kooktips en interessante interviews zullen je lang bijblijven.img_3107
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.