proeven

Feest vieren op het Vrijthof

Mag ik een broodje frikandel? vraagt mijn nichtje van 8. Jeetjemina ik besef me nu pas goed dat Mirte 8 jaar is.  2.922 dagen geleden had ik haar voor het eerst in mijn armen nadat ik dagenlang zenuwachtig rondliep. Want hoe voelt het om tante te worden? Moet ik ook af en toe streng zijn of mag ik haar blijven verwennen?

Ik vind het een eer om haar tante te mogen zijn en nee, ik hoeft geen strenge juf uit te hangen. Dus ja, ze mag een broodje frikandel. Met Ice Tea, de versie met prik. Ik eet mijn geitenkaas tosti en zij bedenkt intussen wat we hierna gaan doen. Het liefst wil ze knutselen, met de playmobil spelen, naar de speeltuin en ze vraagt zich af waarom ik mijn bikini niet heb meegenomen.

Ik reken af en we wandelen richting haar huis. De Hello Kitty en de bloem van strijkkralen maken we af en dan zien we dat de tijd op is. Ik breng haar naar de streetdance les met de belofte dat we de volgende keer naar het zwembad gaan.

Dit cadeau gaat in de herhaling, ieder jaar weer. Met een speciale dubbeldikke viering op haar 16e 😉

Previous Post Next Post

4 Comments

 • Reply Marianne Visser van Klaarwater 17 oktober 2017 at 06:43

  Hartstikke leuk geschreven. Ik zie het zo voor me. Ik wens je nog heel veel uren genieten met je nichtje!

  • Reply Karin 17 oktober 2017 at 09:05

   Dank je! Dat gaat zeker lukken groetjes Kaatje

 • Reply Liesbeth van Luytelaar 12 november 2017 at 19:54

  Wat leuk dat jij voor de eerste keer tante werd van Mirte. Ik werd in 1973 eerste keer tante van haar papa. En ja, knuffelen, verwennen en genieten is als tante een voorrecht en daar hoort een broodje frikandel met glaasje fris bij. Geniet er maar lekker van want kleine kindjes zijn snel groot !
  Leuke praatjes van kaatje !!

  • Reply Karin 13 november 2017 at 14:48

   Wat leuk een reactie van de tante van Paul! Dat doe ik zeker en dank je voor het compliment 🙂 groeten Kaatje

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.