stukje psychologie

Hoe vind je de ware?

Zoals er geen handvol maar een land vol tekstschrijvers zijn, geldt dat ook voor coaches. Ik zie de tijdlijn groeien met berichten van vrouwen die zichzelf als ‘persoonlijke groei coach’ aanbieden. Ik ben niet op zoek naar een coach, de mijne is helaas jaren geleden overleden.


Ik vraag me af hoe je tussen alle coaches de ware kunt vinden. Want in de berichten die geplaatst worden zie ik de volgende woorden en uitspraken terugkomen:
blokkades opheffen zelfliefde zelfzorg burn-out stress innerlijke criticus ondernemen  kies voor jezelf in je kracht staan uit je comfortzone transformatie weg met mensen/dingen die energie kosten 

Wat ik hierin mis is dat je de ander nodig hebt. Het netwerken en nieuwe klanten winnen is nodig voor een net opgestart bedrijf. Daarnaast moet ik er bijvoorbeeld niet aan denken om Praatje van Kaatje te laten groeien zonder de steun van mijn vriend, vriendinnen en familie.

Verstandig als je voor jezelf kiest en de energieslurpers uit je leven bant, alleen ik vraag me af of dat je sterker maakt. Is het niet zo dat je leert van uitdagingen die in eerste instantie energie kosten en van de personen die weinig op jou lijken? Van een klant die niet doet wat jij wil, waardoor je daar een volgende keer niet opnieuw intrapt.

Wie weet schuilen er andere verhalen achter deze online berichten en bevat zo’n coachingstraject een hoop meer dan ik kan bedenken. Dus lieve coaches, sta op en vertel mij wat jou anders dan anders maakt!

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.