schrijven

De vier voordelen van de flexwerkplek

Zoals je in de titel kunt lezen ben ik het niet eens met dit artikel. Het werken in een koffietent zorgt ervoor dat ik de concentratie snel kwijt ben. Ik moet kiezen welke koffie ik wil drinken en het mag geen gewone zwarte zijn want dan hoor ik er niet bij.

Latte met sojamelk, cappuccino met amandelmelk of wil je liever een zwarte thee?

Er lopen verschillende gesprekken door elkaar die ik onbewust ga volgen. Zodra de koffie op is, staat de barista bij de tafel en ben ik – inmiddels geïrriteerd – weer terug bij af.

Ik geef de voorkeur aan een flexwerkplek en om specifieker te zijn Seats2meet (in Den Bosch). Waarom?

  1. Je kunt zonder scheve gezichten te krijgen zwarte koffie drinken. Nee even serieus, deze flexwerkplek heeft de gezellige collega’s die je mist als je alleen thuis werkt. Iedere freelancer staat open voor een praatje of voor advies. Je betaalt op deze manier met sociaal kapitaal en dat zorgt voor een uitbreiding van je netwerk en kennis.
  2. Terwijl ik thuis binnen een kwartier afgeleid ben van mijn werk, kan ik hier meters maken met schrijven en ondernemen. Ik zie geen volle wasmand, grote afwas of een stofzuiger die schreeuwt om aandacht. Het voelt alsof je op kantoor zit en intussen iedere minuut de mogelijkheid hebt om te wandelen of koffie te halen.
  3. Als ik vastloop omdat ik iets niet weet op het gebied van administratie (dit is niet mijn sterkste kant), kan ik het probleem meteen in de groep gooien. En past mijn logo niet op het nieuwe visitekaartje? Toevallig zit er een product designer tegenover me, waardoor ik binnen een kwartier het juiste formaat van het logo in de mailbox heb.
  4. De gezellige en open sfeer die er heerst, heb ik niet eerder op een werkvloer ervaren. Ik heb er zelfs een vriendschap aan overgehouden, dus waarom zou je nog anoniem in een koffietent willen werken?
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.