schrijven

Je kunt aan wat je krijgt

taart bij Coffeelab

Als startende ondernemer komen er dingen op je af waarvan je denkt: waarom overkomt mij dit?  Je zult moeten boksen en doorbijten en dat blijft niet bij één keer.

Ik ben nu een half jaar eigenaar van Praatje van Kaatje, jawel de eerste mijlpaal! Weet je, ik heb de fijnste baas ooit en wat is er beter dan iedere dag te mogen schrijven?

Alleen had ik van te voren niet verwacht dat er een klant tussen zou zitten die niet wil betalen. Dat er vijf herinneringen en ellenlang gezeur voor nodig zijn om dat voor elkaar te krijgen. Want waarom heb ik deze tekst niet gratis geschreven? Tot honderd tellen en door naar de volgende ronde.
De tijd tussen het aanleveren van een tekst en de reactie hierop duurt soms net iets te lang. En dan zijn er de verzoeken via de mail om opdrachten voor weinig geld te doen. Dat kan even tussendoor hoor, het is slechts een tekst van 300 woorden. Stop, ho dat ga ik niet doen.

Nu ik deze worstelingen heb doorstaan is het tweede half jaar als ondernemer aangebroken. Op de flexwerkplek is het waardevol voor mij om zowel goede als mindere ervaringen te horen van andere ondernemers. Of om in mijn vrije tijd artikelen te lezen die een ander kijk geven op een hobbel onderweg.  Zoals deze van Roos Schlicker uit het Parool (ook een aanrader om te lezen als je persoonlijk ergens mee worstelt):
Je krijgt niet wat je aankunt, je kunt aan wat je krijgt  

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.