schrijven

6 manieren om te werken met een hittegolf

Als eigen baas bepaal je zelf wanneer het tijd is om op vakantie te gaan. Ik herinner me geworstel op kantoor als we onze vakanties moesten indelen. Dat is niet nodig deze zomer, ik werk met plezier door en tel af voor een weekend aan zee. Alleen die hittegolf hè…staat er nu echt 37 graden op de planning voor morgen? Ik zie het als een nieuwe uitdaging: werken in de tropen. Hieronder 6 manieren om het hoofd en het lijf koel te houden:

  1. Verplaatst het bureau naar de benedenverdieping en laat de ventilator op volle kracht draaien. Ik zat te zweten in de slaapkamer en merk dat het leven in de woonkamer veel koeler is! Plus het koffiezetapparaat is dichterbij en ik heb een fijn uitzicht over de tuin.
  2. Is het bureau te zwaar om te tillen? Vul dan wat flessen met water (niet tot het randje) en stop ze in de diepvries. Als ze bevroren zijn zet je de flessen voor de ventilator, waardoor er koudere lucht vrijkomt.
  3. Een voetenbadje onder het bureau en een ijskoud glas bier..eh cola in de hand zijn de manieren om in een rap tempo af te koelen.
  4. Hoe gek het ook klinkt, warme dranken zijn een aanrader tijdens een hittegolf. Ik heb het getest met een warme kop thee en het zweten bleef uit. Zo ook met een warme douche en sluit deze af door de kraan even op koud zetten. Koelbloedig!
  5. Genoeg ijsjes eten, watermeloenen inslaan en water, water en nog eens water drinken.
  6. Plan een warme koffie in met ondergetekende, als je tegen een schrijfblokkade oploopt. Ben je aan het worstelen met het schrijven van teksten voor de website? Of wil je graag een blog starten en heb je geen idee hoe of wat? In een verkoelende omgeving neem ik de tijd voor het beste schrijfadvies voor jou.koffie met Kaatje schrijfadvies op maat
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.