stukje psychologie

De haat-liefdeverhouding met social media

Zoals je weet (zo niet, ga je dan even schamen in een hoekje) geef ik eerste hulp bij social media. Het enige wat nog ontbreekt is het rode koffertje met het kruis erop om mee te nemen naar afspraken. Ik vind het zo leuk om klanten te ondersteunen op Facebook en Instagram. De ene keer schrijf ik het bericht geheel zelf en de andere keer krijg ik eerst een opzet van een tekst. Dan redigeer ik deze tekst en daarna plaats ik het online met een passende foto erbij.

De liefde voor Instagram is ook privé gegroeid de laatste tijd. Ik weet dat het niet realistisch is, al die vrolijke foto’s en teksten. Ik word er alleen zo blij van! Bepaalde #hashtags maken me aan het lachen of ze geven inspiratie voor eigen berichten.

Ik merk dat ik geen jaloezie voel als ik een adembenemende foto zie op Bali. Ik zit intussen in het zonnetje in de tuin met de laptop. Ik ben blij met het leven dat ik nu heb en werk liever een zomer door dan dat ik stilsta met Praatje van Kaatje.

Ondanks deze positieve woorden over social media wil ik soms even in de schaduw staan. Ik haat het om alles en iedereen dagelijks te volgen. Om bij iedere melding uit de concentratie te zijn en weer opnieuw te moeten focussen. In de ochtend eerst naar de telefoon te grijpen, in plaats van rustig te ontbijten met een krant en koffie. Terwijl ik dit typ denk ik meteen: DAT DOE IK ALLEMAAL ZELF. Ik bepaal wanneer en hoeveel tijd ik doorbreng op social media.

Hoe gaat dat bij jou, kun je gemakkelijk deze tijd online in bedwang houden of heb je een digitaal dieet nodig?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.