reizen & uitstapjes, voeding & gezondheid

Buiten spelen

Als kind stond ons huis op de ideale plek in Schijndel en weet je waarom? Wij hadden hoge stoepranden voor de deur! Voor m’n gevoel speelde ik het gelijknamige spel iedere dag totdat het donker werd met m’n zus en de buurtkinderen. Voor als je tot een andere generatie behoort en denkt waar heeft ze het over?! Hierbij kort de uitleg van dit spel:

Stoepranden is een balspel dat door ten minste twee personen wordt gespeeld op een straat met opstaande trottoirbanden. De deelnemers staan op de stoep aan weerszijden van de straat. Wie aan de beurt is probeert de bal (meestal een voetbal) precies op de rand aan de overkant te gooien.
(bron: Wikipedia)

Zitten is het nieuwe roken
Niet gek dus dat ik nu zo’n moeite heb met de hele dag binnen zitten achter de laptop. Een stuk wandelen in de buitenlucht staat daarom vast op de agenda. Werk ik vanuit huis dan is de tuin dé plek voor een koffie of om in een boek te duiken. Wat me dan opvalt is dat in onze straat de kinderen amper buiten spelen. Zijn ze vaak bij vriendjes of is de iPad hun beste vriend?

 

kamperen in Slovenië

Kamperen is de oplossing

Zie je kinderen op de camping, dan is het een heel ander verhaal. Ze komen niet eens in de buurt van die iPad! Geen moment slaat de verveling toe bij het zwembad of in de boomhut. Waarom is het thuis dan zoveel moeilijker om ze naar buiten te krijgen?  Ik heb besloten om in ieder geval zelf het goede voorbeeld te geven. Vaker buiten zitten en eten, ook als het wat kouder is. Een potje badmintonnen op het veldje en dan uitrusten bij een vuurtje in de tuin.

Wonen in de natuur
Vanaf onze prachtige reis door Slovenië is het sowieso gaan kriebelen. Wat als we een huis vinden in het bos of op het platteland? Dagelijks een camping gevoel in plaats van aftellen tot de zomervakantie. Het zal misschien even duren voordat we zo’n huis hebben gevonden. Tot die tijd staat buiten spelen voorop. Nu alleen die hoge stoepranden zien te vinden in Sint-Michielsgestel…

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.