stukje psychologie

De social media detox

Bij de start van Praatje van Kaatje bood ik naast het tekstschrijven een extra dienst aan: eerste hulp bij social media. Op een gegeven moment had ik vier! bedrijven waar ik de social media berichten voor schreef. Geen wonder dat het af te toe wat duizelde in m’n hoofd. En intussen me zorgen maken over de zichtbaarheid op de eigen social media kanalen…

Schrijven en workshops geven
Op dit moment groeit het aantal tekstopdrachten en beperk ik me tot berichten voor het Instagram profiel van één leuke klant. Dat geeft lucht en daardoor heb ik helder waar de komende tijd de focus ligt: tekstopdrachten voortzetten (en uitbreiden natuurlijk 🙂 ) én de workshops zakelijk bloggen.

Marketing zonder social media
Wat voelt dat een stuk lichter en blijf ik hierdoor lekker dicht bij mezelf! Deze omslag heb ik mede te danken aan de online training van OutoftheGrey: Marketing zonder social media. Hoera voor minder schermtijd, kom maar op met de social media detox.

Stap voor stap leer je in deze training hoe je marketing inzet zonder of met beperkt social media gebruik. Een aanrader als je net als ik minder op je telefoon bezig wil zijn. Wanneer je niet lang wil scrollen en het idee hebt dat je dagelijks een post moet plaatsen. Als vloggen ook een ongemakkelijk gevoel geeft, waardoor je er niet eens aan begint. Ben je een influencer, dan is het trouwens een ander verhaal. Verdien je daar je brood mee en dan werkt het juist voor je.

Uit de grijze massa
Ik ga voor diepgang door het schrijven van lange teksten, in plaats van snel een bericht tussendoor. Geen totale detox, want ik lees graag blogs van anderen. Die vind je dan weer snel op social media. Zal ik de workshops blijven promoten…of denk ik na afloop van de training hier anders over? Out of the Grey, uit de grijze massa.

Hoe zit dat bij jou? Wil je minderen op social media of brengt het jou wel genoeg?

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.