boeken

Minder kopen, meer genieten

2020, ik voel het dit wordt mijn jaar! Ik heb grootse plannen en begin er nu mee!

Waarom scroll ik snel verder als ik dit soort berichten op social media zie? Het antwoord op deze vraag ligt in het boek van Dennis Storm over de schoonheid van minimalisme.

 

Weg met perfectie
Het komende jaar staat voor mij in het teken van minder en goed is goed genoeg. Minder grote doelen en meer samen in plaats van ik wil dit en zal dat. Het plan voor een eenvoudig & knus vakantiehuisje in de Ardennen krijgt steeds meer vorm. Dat huisje van onze dromen in de natuur gaat mijn vriend zelf maken. De band versterken met andere ondernemers en voor en met elkaar netwerken. 

Minder kopen
Ons huis is gevuld met leuke spullen en veel is zelfgemaakt. Er is genoeg.
Qua kleding wil ik wat gaan besparen, heb jij dat ook? Dennis heeft hiervoor een hele goede tip: kies voor stijl (kwaliteit, minimalisme), in plaats van mode (kwantiteit, koopziekte). Je weet wat je mooi vindt, wat jou het beste staat. Blijft het trouw. 

Avontuurlijk leven
Hoe minder je koopt, hoe meer vrije tijd je krijgt. Ik hou van mijn werk en wil zoveel mogelijk schrijven en workshops geven. Maar hoe lekker is het om dat af te wisselen met wandelen, kamperen, lezen en in de Ardennen zijn? Voor het avontuur hoef je niet eens de deur uit, een vuurtje aan in de tuin met een stuk vlees op de barbecue voelt al als vakantie.

Niet doorslaan
Als je jezelf een nieuwe levensstijl aanwent, is de kans aanwezig dat je erin doorslaat. Minimalistischer leven doe je in stappen en op je eigen manier. Ik ben bijvoorbeeld niet van plan om niets meer te kopen voor in huis. Er is genoeg, maar een bos bloemen fleurt de hele woonkamer op. Ik ga voor kleine aankopen en in het voorjaar een nieuwe stevige fiets. Zodat ik lekker veel kilometers kan maken in de gezonde buitenlucht.

Wil jij meer weten over minimalisme na het lezen van deze blog? Lees dan vooral het boek of stuur me even een bericht, ik klets er graag met je over verder!

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.