schrijven, stukje psychologie

De 6 struggles van het thuiswerken

Daar zit je dan aan de eettafel in je eentje achter de laptop. Door de coranocrisis werken veel mensen (gedwongen) thuis. Normaal zit je gezellig op kantoor met collega’s of op een flexwerkplek met andere ondernemers. Wat-een-enorme-verandering! De deuren gaan nu langzaam weer open van kantoren en Seats2meet locaties. Het advies blijft wel om zoveel mogelijk thuis te werken zolang het virus ronddwaalt. Ben je al stapelgek geworden van het thuiswerken of valt het mee? Ik ben benieuwd!

Hieronder de 6 struggles die je kunt ervaren bij het thuiswerken, inclusief tips om het draaglijker te maken.

1.Verleiding
De verleiding om alles te doen wat niet met werken te maken heeft. Ofwel afleiding zoeken in het huishouden, privé videobellen, scrollen op social media, post uit de brievenbus halen en ga zo maar door. Dé oplossing is om je hele huis leeg te halen, behalve je eettafel, het koffiezetapparaat en de laptop. Dat gaat je misschien wat ver hè, laten we beginnen met een planning. Deze planning maak je aan het begin van de dag en is geheel gericht op werk. Stel niet te hoge doelen, zet er alleen op wat voor vandaag haalbaar is. Heb je tijd over tussendoor en wil je even de benen streken, dan is een kleine huishoudelijke taak toegestaan. Nog beter is het om een wandeling te maken in de frisse lucht, je hoofd is daarna weer leeg om verder te werken. Het videobellen doe je tijdens de koffiepauze of na de werkdag. Je voldane gevoel zal aan het einde van de dag groot zijn!

 

 

2.Het huishouden
Dat huishouden is de moeite waard om als apart punt te bespreken. Want waarom wil je het huis schoon en opgeruimd hebben als er amper iemand op bezoek komt? Hoeveel mensen heb je gezien in je huis vanaf de uitbraak van het coronavirus? Denk daar maar eens even goed over na…

3.Waar blijven die opdrachten?
Veel ondernemers hebben minder opdrachten door de crisis en dat geeft onrust. De financiële steun van de overheid neemt wat stress weg, maar hoe vang je het gemis op van wat je het allerliefst doet? Zelf ben ik meer gaan schrijven, zonder er meteen geld aan te verdienen. Ik heb het idee uitgewerkt voor een boek over het buitenleven, schrijf in een dagboek en blog vaker. Ik denk na over de tijd na m’n zwangerschapsverlof en zet op papier waar ik dan wil staan. Het moet blijven stromen in je onderneming, dan komen er vanzelf nieuwe opdrachten op je pad!

4.Vervelende buren
De klussende, lawaaierige of -zonder tussenpauze- kletsende buren. De irritaties lopen af en toe hoog op, welke gek is er nu weer aan het boren? Waarom moet ik iedere zin horen van het telefoongesprek van de buurvrouw? Als daar boetes voor zouden bestaan…Ik heb geleerd om te gaan wandelen bij aanhoudende herrie. Is het daarna nog niet over dan werk ik met een muziekje op de achtergrond. Het heeft geen zin om je dag te laten verpesten door de herrie van een ander.

5.Samenscholen
De zomerse temperaturen kunnen verleidelijk zijn om naar het park of het water te gaan. Op 1,5 meter afstand kun je in de zon lekker kletsen met elkaar. Voor je het weet ben je uren verder en stapelt het werk zich op. Het is beter om in het weekend (vooruit, de vrijdagmiddag hoort daar ook bij) of in de avonden af te spreken. Dan is het extra verdiend na het harde werken in je eentje.

6.Blijven liggen
5…4…3…2…1…en je bed uit! Je hoeft niet te reizen naar je werk en dan ligt het snoozen voor de hand. Doe maar niet! Sta op tijd op en proef even de buitenlucht voordat je aan het werk gaat. De eerste koffie aan je bureau smaakt extra lekker en voor je het weet is je eerste taak klaar.

 

Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.