stukje psychologie, voeding & gezondheid

Wat het coronavirus ons leert

Buiten schijnt de zon en normaal zou je dag dan niet meer stuk kunnen. Behalve nu, het coronavirus treft iedereen en zet de prille lente in de schaduw. Ik kan niet geloven hoe snel het virus zo’n enorme invloed heeft gekregen wereldwijd. Ik voel mee met de kwetsbare groep en steek kaarsjes aan voor een snelle rem op deze pandemie. Hoe erg het ook is, het coronavirus schudt ons naast alle ellende ook wakker!

Het klimaat
In Venetië mogen er geen boten meer in de kanalen varen en zien ze de vissen zwemmen in helder water. De luchten boven Wuhan in China zijn veel schoner volgens satellietbeelden van de NASA. Het thuiswerken is ineens geen probleem meer voor veel bedrijven, waardoor we de files gedag zeggen. Waarom hebben we dat niet eerder ingezien? Moet het echt zo uit de hand lopen voordat er actie komt? Blijkbaar wel.

Sociale contacten
Als ondernemer werk ik al dagen thuis, terwijl ik normaal zo’n 3 dagen in de week bij Seats2meet Den Bosch zit met mijn laptop. Wat mis ik de praatjes en gezelligheid daar! In plaats daarvan FaceTime ik met mijn nichtjes en als vriendlief thuiskomt klets ik de oren van z’n kop. Met de familie bidden we dat ons kampeeravontuur met Hemelvaart door kan gaan. Het is niet anders, want de gezondheid van de oudere en minder gezonde mensen staat voorop. Het leert me om extra dankbaar te zijn voor alle lieve mensen om me heen.

Liefde wint altijd van angst
Ben je bang om ziek te worden? Of pieker je je suf over werk dat afneemt? Het is normaal, iedereen loopt met vragen en angsten rond. Het dwingt je om de controle los te laten en te vertrouwen op betere tijden. Ik haal de positiviteit uit wandelen in de natuur, te kijken naar wat ik wel kan doen qua werk en voor het slapen gaan schrijf ik het even van me af.

Hoe kijken we hier later op terug? Eén ding hoop ik wel: dat we ook na deze crisis goed voor het klimaat en voor elkaar blijven zorgen.
Pas goed op jezelf en je gezondheid!♥

 

Previous Post Next Post

6 Comments

 • Reply Mieke den Ouden 17 maart 2020 at 14:54

  Beste Karin
  Wat heb je het mooi verwoord
  Het klopt helemaal
  Laten we hopen dat we er van bespaard blijven
  Veel Lieve Groetjes van mij ❤️🌹

  • Reply Kaatje 17 maart 2020 at 15:02

   Dank je tante Mieke! Dat hoop ik ook…lieve groetjes terug! X

 • Reply Tineke 17 maart 2020 at 17:39

  Mooi!
  Blijf gezond daar!

  • Reply Kaatje 18 maart 2020 at 10:05

   Dank je Tineke, jullie ook!

 • Reply Monique 18 maart 2020 at 10:35

  Zo is het Karin, een wakjerschudden.

  • Reply Kaatje 18 maart 2020 at 10:50

   Jazeker Monique en blijf gezond!

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.