proeven, reizen & uitstapjes, schrijven

De vakantieperikelen van een ondernemer

De eerste keer kamperen, ofwel vakantie vieren als ondernemer. Hoe laat sluit ik de zaak? Met wie proost ik op het begin van de vakantie 😉 ?

Op zaterdag pak ik normaal een paar uur om administratie bij te werken en de planning te maken voor de komende week. Ik betrap mezelf erop dat ik vlak voor vertrek nog even mijn mail check. Stel dat er ineens een opdracht beschikbaar is die voor maandag af moet zijn?

Ik heb het geluk dat ik als tekstschrijfster in principe niet bereikbaar hoef te zijn voor klanten in het weekend. Daarom was het gemakkelijk om de boel de boel te laten en met mijn vriend te vertrekken naar Herkenbosch. Op mini-camping ‘t Haldert vinden we onze plek op een privé veldje en wat een geluk om dan de volgende ochtend zo de dag te beginnen:

kamperen met de tent in Herkenbosch

Er gaat voor mij niets boven de hele dag en avond buiten zijn: fietsen, wandelen, koffie met Limburgse vlaai eten op het terras en een barbecue bij de tent. De omgeving van Herkenbosch, de gemeente Roerdalen is prachtig! Groener dan groen met een uitgestrekt bosgebied, waardoor het met 25+ graden op de fiets aangenaam blijft. Heuvel op, heuvel af en zelfs met een fiets met een bijna lekke band ontkom je niet aan de schoonheid van het gebied.

Helaas brengt de zondag aanhoudende buien, waardoor we rond de middag besluiten om naar huis te gaan. We nemen de lekkerste souvenirs mee: 3 kilo asperges en 2 bakjes verse aardbeien.

verse aardbeien uit Limburg

En wat doet een ondernemer zodra hij/zij weer thuis is? Meteen naar de laptop rennen om te checken hoeveel mail er binnen is gekomen? Deze tekstschrijfster niet, ik zet koffie en pak een boek erbij terwijl mijn vriend de asperges schilt.

De mailtjes en opdrachten staan morgenochtend op het menu, voor vanavond alleen de Limburgse lekkernijen!

Previous Post Next Post

2 Comments

 • Reply Doris 15 mei 2018 at 08:46

  Leuk om te lezen! Ondernemen betekent ook af en toe het werk los kunnen laten om daarna weer uitgerust aan de slag te kunnen 🙂

  • Reply Kaatje 15 mei 2018 at 08:49

   Dank je! Ja klopt, dat merkte ik ook na het weekend. Weer volop nieuwe inspiratie om aan de slag te gaan 🙂

  Leave a Reply

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.